Parkhotel Valkenburg

Valkenburg in de top 10 meest populaire reisbestemming wereldwijd

Kerstactiviteiten Valkenburg

In een wereld waarin je grote metropolen als New York, culturele schatten zoals Rome, of paradijselijke eilanden zoals die in Thailand zou verwachten in de top 10 van populaire reisbestemmingen, komt er een verrassende wending. Ons eigen Valkenburg heeft zijn plek veroverd in dit prestigieuze lijstje, volgens Booking.com zelfs als de hardst gestegen bestemming wereldwijd. Wat nog opmerkelijker is, Valkenburg is de allereerste Nederlandse stad ooit die deze eer ten deel valt. Wie had gedacht dat Valkenburg in de Top 10 Reisbestemming zou staan? Wij begrijpen het wel.

De Ster van Valkenburg: Populairste Reisbestemming van 2024

Valkenburg is officieel erkend als een van de meest populaire reisbestemmingen wereldwijd. Een titel die het verdient, gezien de spectaculaire stijging in populariteit binnen de top 1000 van meest geboekte bestemmingen op Booking.com in het afgelopen jaar.

 

Misschien denk je, wat maakt Valkenburg zo bijzonder? Wel, laat ons je overtuigen. Valkenburg deelt deze ereplaats met andere adembenemende steden zoals Beppu (Japan), Vlorë (Albanië), Mérida (Mexico), Portland (VS) en zelfs Buenos Aires (Argentinië). Niet de minste namen, als je het ons vraagt. Met deze overwinning voegt onze Limburgse trots zich bij eerdere winnaars, waaronder São Paulo (2023), Atlanta (2022) en Ninh Binh (2020).

Verrassend Valkenburg: Meer dan Je Denkt

Bij het horen van dit opmerkelijke nieuws vroegen velen zich af: Valkenburg, serieus? Maar geloof ons, het is absoluut een stad die een bezoek waard is. Omringd door prachtige landerijen en een glooiend landschap lijkt het bijna alsof je in het charmante Frankrijk bent beland. En laten we eerlijk zijn, van wijn weten ze daar ook wat. Bij Thermae 2000 kun je jezelf onderdompelen in een wijn- of bierbad, letterlijk genieten dus.

En alsof dat nog niet genoeg is, herbergt Valkenburg de beste koffie van de provincie. Je hoeft trouwens niet tot 2024 te wachten om deze stad te ontdekken, want zelfs nu herbergt het een van de mooiste kerstmarkten van Europa.

Nieuwe Trends in Reizen: Wat Kunnen We Verwachten in 2024?

Naast het feit dat Valkenburg de primeur heeft als eerste Nederlandse bestemming in de wereldwijde top 10, heeft Booking.com ook enkele opmerkelijke trends voorspeld voor het komende jaar.

 

In 2024 verlangen reizigers naar minder routine en meer verrassing: maar liefst 40% van de Nederlandse reizigers geeft aan de touwtjes graag uit handen te willen geven voor een verrassingsreis, waarbij alles tot aan de aankomst een mysterie blijft, inclusief de bestemming zelf.

 

Liefde speelt ook een grotere rol in onze reisplannen: 24% is enthousiast over het idee van een ‘date-vakantie’ om een nieuwe liefde te ontmoeten. Zou het televisieprogramma ‘B&B Vol Liefde’ hier iets mee te maken hebben?

 

Een andere opvallende trend is de groeiende aandacht voor duurzaamheid tijdens het reizen. Uit de voorspellingen blijkt dat 36% van de Nederlandse reizigers op zoek is naar duurzame accommodaties. Bovendien houdt 37% bij het boeken van een vakantie in 2024 rekening met de stijgende temperaturen in Nederland en de gevolgen van klimaatverandering.

 

Met Valkenburg als nieuwe ster aan het reisfirmament en deze opwindende trends in het vooruitzicht, belooft 2024 een jaar vol verrassingen, liefde en duurzame ontdekkingen te worden. Dus waar wacht je nog op? Boek je volgende avontuur en laat je betoveren door de charme van Valkenburg!

Boek Nu en Ontdek het Pittoreske Valkenburg!

Wil je zelf ervaren waarom deze Limburgse stad zo snel de harten van reizigers over de hele wereld verovert? Wacht dan niet langer! 

Durf het avontuur aan en boek je reis naar Valkenburg. Of je nu een cultuurliefhebber bent, houdt van de natuurlijke schoonheid, of gewoon wilt genieten van de gezellige sfeer, Valkenburg heeft voor elk wat wils.

Valkenburg wacht op je met open armen en een schat aan ervaringen. Dus waar wacht je nog op? Boek vandaag nog je reis naar deze prachtige bestemming en laat je verrassen door de unieke charme van Valkenburg in 2024! De magie wacht op jou.

Boek nu bij Parkhotel Valkenburg!

Wees er snel bij!