Duurzaamheid in de Praktijk: Een Kijkje in Parkhotel Valkenburg’s Initiatieven

Duurzaamheid in de Praktijk: Een Kijkje in Parkhotel Valkenburg’s Initiatieven

 

Bij Parkhotel Valkenburg streven we ernaar om duurzaamheid tot de kern van onze bedrijfsvoering te maken. Van het verminderen van voedselverspilling tot het ondersteunen van lokale ondernemers, we geloven dat kleine veranderingen grote impact kunnen hebben. Laten we eens kijken naar enkele van onze initiatieven en hoe je zelf ook een verschil kunt maken.

 

1. Voedselverspilling tegengaan

 

Ons ontbijtbuffet is niet alleen heerlijk, maar ook gericht op het minimaliseren van voedselverspilling. We moedigen onze gasten aan om alleen te nemen wat ze zullen opeten. Zo merken wij in de praktijk dat er ook maar weinig over blijft na het ontbijt.

 

Tip: Plan je maaltijden zorgvuldig, koop alleen wat je nodig hebt en maak gebruik van restjes voor creatieve nieuwe gerechten.

 

 

2. Milieuvriendelijke huishouding

 

Onze huishouding gebruikt natuurvriendelijke schoonmaakproducten en biedt gasten de mogelijkheid om de schoonmaak over te slaan of te kiezen voor hergebruik van handdoeken. Dit vermindert niet alleen het gebruik van chemicaliën, maar ook water- en energieverbruik.

 

Tip: Kies voor milieuvriendelijke schoonmaakproducten die biologisch afbreekbaar zijn. Vermijdt vochtige schoonmaakdoekjes; deze bevatten vaak plastic (en spoel ze al helemaal niet door de wc, ook al staat er op de verpakking dat dit kan). Kies in plaats daarvan bijvoorbeeld een microvezeldoek of een andere doek die herhaaldelijk gebruikt kan worden.

 

 

3. Elektrische laadpunten en lokale steun

 

We hebben elektrische laadpunten voor auto’s beschikbaar gesteld voor onze gasten, waardoor ze milieuvriendelijker kunnen reizen. Bovendien steun je door bij ons te verblijven lokale ondernemers, niet alleen onszelf maar ook alle ondernemers die in Valkenburg gevestigd zijn, zo stimuleer je de groei van onze mooie stad.

 

Tip: Kies voor elektrische of hybride voertuigen en ondersteun lokale bedrijven en producenten waar mogelijk. 

 

4. Diversiteit en eerlijke behandeling

 

Bij Parkhotel Valkenburg streven we naar inclusiviteit en eerlijke behandeling voor al ons personeel. Een divers team brengt verschillende perspectieven en culturen samen, wat ons helpt om onze diensten continu te verbeteren en te verrijken.

 

Tip: Omarm diversiteit in je eigen omgeving en zoek naar manieren om verschillende perspectieven te integreren in je dagelijkse leven. Praat met je buren of ga een hapje eten bij keukens die je nog niet eerder hebt geprobeerd waar je mogelijk een familie mee kan steunen!

 

 

5. Hotels for Trees: Vergroen jouw verblijf

 

Bij Parkhotel Valkenburg geloven we niet alleen in het minimaliseren van onze ecologische voetafdruk, maar ook in het actief bijdragen aan het herstel van onze natuurlijke omgeving. Daarom zijn we trots om deel uit te maken van het initiatief Hotels for Trees.

 

Gasten die ervoor kiezen om meerdere dagen bij ons te verblijven en de schoonmaak van hun kamer over te slaan dragen direct bij aan dit groene initiatief. Voor elke gast die ervoor kiest om de schoonmaak over te slaan planten wij een boom. Zo dragen we bij aan het herstel van onze bossen en het verminderen van de CO2-uitstoot.

 

Tip: Overweeg om deel te nemen aan vergelijkbare programma’s of initiatieven die bijdragen aan het herstel van de natuurlijke wereld. Zelfs kleine gebaren, zoals het planten van een boom, kunnen een grote impact hebben op het milieu en de toekomstige generaties.

 

 

Samen streven naar een duurzamere toekomst

 

Door deel te nemen aan initiatieven zoals Hotels for Trees, het verminderen van voedselverspilling, het ondersteunen van lokale bedrijven, het omarmen van diversiteit en het maken van bewuste keuzes in ons dagelijks leven, kunnen we samen een positieve verandering teweegbrengen. Laten we streven naar een wereld waarin planet, people, en profit hand in hand gaan, en waar duurzaamheid de norm is.

 

Bij Parkhotel Valkenburg zijn we er klaar voor om onze inspanningen voort te zetten en anderen te inspireren om ook bij te dragen aan een duurzamere toekomst. Doe met ons mee en laten we samen bouwen aan een betere wereld voor ons allemaal!